Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Vicky Schot en Bert Poot in de Kunstuitleen en Windkracht 13

18 februari 2017

expositie

Nu de spits is afgebeten met de tentoonstelling over het werk van Malou van der Molen en Heddy-John van Appeldoorn, gaan de Kunstuitleen en Windkracht 13 verder met hun samenwerking. De komende expositie laat werken zien van Bert Poot en Vicky Schot. Als echtpaar leven zij de kunst, alles om hen heen geven zij vorm. Van de theepot waar ze thee uit drinken tot het zelf verbouwde huis waarin ze wonen.

We zullen een aantal werken uit de expositie in de Kunstuitleen-collectie opnemen.

De opening is op zondag  5 maart 2017 van 15.00 uur – 17.00 uur in
Windkracht 13, vanuit Windkracht 13 lopen we gezamenlijk naar de Kunstuitleen om daar verder te kijken. U bent allemaal van harte welkom!

Bert Poot: “Mijn beelden ontstaan vanuit een fascinatie voor organische structuren en vormen. Mijn materiaalkeuze is divers. Mijn bewerkingsmethode heeft een technisch en ambachtelijk karakter. Daarbij zoek ik graag de mechanische grenzen van het materiaal. Een summier schetsontwerp wordt gevolgd door een arbeidsintensief bewerkingsproces dat deels gedicteerd wordt door de aard van het materiaal. Dit resulteert in beelden met een plantaardig, dierlijk of zelfs hybride karakter waarin, hoewel niet altijd direct waarneembaar, een spanning ontstaat omdat de interne en externe krachten die worden uitgeoefend op het materiaal een visuele component toevoegen”.

Bert Poot Groep met poppenwagen

Vicky Schot: “Mijn fascinatie voor communicatie overstijgt de talige vorm. Niet alleen verbale en non-verbale aspecten in het menselijk gesprek zijn interessant, ook die vormen van ‘spreken met’ dieren en fabelwezens in alle mogelijke situaties en tijdsdimensies inspireren mij in mijn werk. Kunst biedt de mogelijkheid om mimesis te overstijgen, om de wereld te betoveren. In die zin kan de verbeelding weergegeven worden van de mandragora tot de hellehond. En in die verbeelding ontstaat het gesprek binnen de context van het kunstobject enerzijds en het gesprek tussen waarnemer en het kunstobject anderzijds. Met mijn werk geef ik vorm aan mijn interpretatie van een werkelijkheid”.

Vicky Schot Isolement bewerkt hr

Klik voor alle exposities