Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Van Wad naar Stad

25 maart 2023

Kunstuitleen Den Helder en Restaurant Kunst en Kitchen nodigen u uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Van Wad naar Stad’.  De opening vindt plaats op zaterdag 25 maart om 15.00 uur. De tentoonstelling toont een overzicht van houtsneden uit het nieuwste boek van Piet Lont in combinatie met schilderijen over het wad.

In restaurant Kunst en Kitchen, wordt u getrakteerd op een hapje uit de Egyptische keuken.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 3 mei 2023.

‘Ik woon tien minuten van het Wad en ben er geboren. Ik houd van het zakkende water als de zeebodem ribbelend droog komt te liggen, van de bellenblazende modder en de geultjes die plassen worden.
Daar zwemmen garnalen, visjes, krabben.
De met flap begroeide stenen vormen een schuilplaats voor de puitaal. In de grond, vlak onder het zand, liggen kokkels, zagers en gapers. Als het water opkomt en warm schuimend op je afrolt, koelt het heet geworden zand weer af en verdwijnt die hele wonderlijke wereld.’

Piet Lont is geboren in 1947 als zoon van een visserman. Hij studeerde af aan de Rijksacademie in Amsterdam en de Academie voor Schoone Kunsten te Antwerpen. Piet maakt o.a. olieverfschilderijen, pastels, glas in lood ramen en houtsneden. Daarnaast heeft hij een kleine boekdrukkerij voor het drukken van bibliofiele boeken. In zijn werk komt onder andere zijn liefde voor de zee, voor de stad en voor de mensen naar voren.

De Kunstuitleen heeft een aantal prachtige houtsneden van Piet Lont uit verschillende series in haar collectie.