Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Tentoonstelling TON BOUCHIER 31 mei t/m 28 juni 2014

Vanaf zaterdag 31 mei exposeert Ton Bouchier in de Kunstuitleen van Den Helder. Geboren en getogen in Den Helder vertrok hij in 1977 naar Leeuwarden om te studeren aan de Academie voor Beeldende Kunst Vredeman de Vries, waar hij nog steeds woont.

Het werk van Ton Bouchier gaat niet over een ander, maar gaat in de eerste plaats over hem zelf en z’n relatie tot de wereld. En omdat zijn wereld niet wezenlijk van onze wereld verschilt, herkennen wij moeiteloos de situaties die hij ons schildert. Het verborgen leed, het kleine verdriet, geborgenheid, teleurstelling, wachten, staan, zitten, slapen, denken. Het zijn geen wereldschokkende dingen, maar wel zaken die ons dagelijks, kleinburgerlijke leven bepalen en letterlijk kleur geven.

Vergeleken met vroeger zijn de figuren van Ton Bouchier niet wezenlijk veranderd. Nog steeds schildert hij geen portretten naar het leven, maar herinneringsbeelden, fantomen, dromen of verschijningen uit het (nabije) verleden. Ton Bouchier is een schilder van de onvoltooid verleden tijd. (?Er was eens?.) Maar vergeleken met de vroegere bunkerschilderijen zijn de thema’s veel minder dramatisch of direct existentialistisch geworden. Hetzelfde geldt ook voor zijn handschrift dat door de jaren heen minder beweeglijk, rustiger en exacter is geworden. Zijn stijl heeft in de afgelopen jaren veel aan precisie gewonnen, waardoor het grote gebaar steeds overbodiger is geworden en hij steeds beter in staat is de meest basale emotie en het kleinste voorval op een overtuigende wijze te verbeelden.

De tentoonstelling is te bezichtigen van ma-vr 10.00-17.00 uur en za 11.00-15.00 uur.

?

www.tonbouchier.nl

Archief

Categorie├źn