Nieuw in de collectie

Foto-werken van Guda Koster

De Kunstuitleen is gesloten tussen Kerst en Oud en Nieuw

25 dec t/m 1 jan

Nieuw in de collectie

schilderijen van Monique Nieberg

Nieuw in de collectie

Typex’s Andy

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Nieuw in de collectie

schilderijen van Yvonne Zomerdijk

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

Nieuw in de collectie

schilderijen van Coren Geus

Exposities

Naast het schilderen maakt Kees Vlietman al een lange tijd kabinetjes en/of kijkkastjes.

Voorwerpen, gevonden op straat, het strand, in verlaten huizen, gebouwen,? in de stad, of van verre reizen, deze voorwerpen: in het atelier worden deze voorwerpen ?geselecteerd en geplaatst in beschilderde wijnkistjes, kastjes, en cre?er? daarmee een nieuwe omgeving.. Vaak is het eindeloos componeren, de kunst van het weglaten, een droomwereld cre?ren met zo min mogelijk toevoegingen. De inhoud moet spanning oproepen, dat kan soms door een enkel lijntje te plaatsen maar wel op de juiste plek.

Door de film? ‘Le parapluies de Cherbourg’ van Jacques Demy, een muziekfilm die zich afspeelt in de Franse havenstad Cherbourg, werd Vlietman ge?nspireerd tot het maken van maritiem kijkdoosjes.

De prachtige matrozen pakken, het romantisch marine leven, exotische landen, en dit alles in de zestiger jaren. Dat resulteerde in een serie matrozen kastjes, waarin de tube figuurtjes matrozen zijn geworden, geplaatst in maritieme en uitheemse omgeving. ?

Door het intensieve proces van het maken van de kijkkastjes en kabinetjes is het voor mij moeilijk er alleen maar mee bezig te zijn. Daardoor exposeer ik er maar zelden mee. Maar in de ‘marine stad van Nederland’? hoop ik dat zeker de matrozenkastjes,? herkenning oproepen en is het als het ware een welkome thuishaven.”IMG_0006

 

Archief

Categorieën