Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Nieuw in de collectie

27 juni 2019

Peter de Rijcke

Citaat uit kunstenaar van de maand.

I. “U heeft een behoorlijk expressieve werkwijze. U werkt vaak buiten. Hoe is het als u fysiek geconfronteerd wordt met het weer tijdens uw werk?”

R. “Er gebeurd altijd van alles. Als je niet wegzakt met je krukje in de prut, dan waait je schilderij wel weg en valt met het front naar beneden in de derrie. Allemaal praktische ongemakken. Toch heeft dat ook zijn charme.
Ik heb ook wel eens gehad dat ik opgesloten zat op het NDSM terrein in Amsterdam. Na een dag schilderen had ik mijn spullen gepakt en toen ik naar mijn auto wilde lopen bleek dat alle hekken afgesloten waren. Ik kon er niet meer weg. Toen heb ik mijn vrouw gebeld en zij heeft vervolgens hemel en aarde bewogen om mij weer vrij te krijgen. Het is haar wel gelukt. Dat zijn situaties waarin je terecht kunt komen. Het maakt het vak avontuurlijk en vol verrassingen.”