Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Peter van Aalst en Marten Visser

30 juli 2022

Peter van Aalst en Marten Visser

Vanaf 11 juni is er bij de Kunstuitleen en restaurant Kunst en Kitchen een overzicht van foto’s met verhalen van  fotograaf, Peter van Aalst en schrijver, Marten Visser te zien.

Op zaterdag 9 om 15.00 uur juli bent u van harte uitgenodigd voor de vernissage.
U wordt getrakteerd op een  drankje en een hapje uit de Egyptische keuken.

Peter van Aalst is al sinds 1988 zelfstandig actief op het gebied van fotografie. Zijn kijk op de wereld laat hij terugzien in de beelden die hij maakt. Peter heeft de afgelopen decennia een rijke carrière als professioneel beroepsfotograaf opgebouwd. In de afgelopen 20 jaar heeft hij een sterke indruk achtergelaten bij steeds meer nationale en internationale opdrachtgevers. Het bedrijf van Peter van Aalst verzorgt naast hoogwaardige fotografie ook media vormgeving in beeld en geluid. Met zijn overname van het bedrijf Red Mouse Audiovisuele producties in 2010 zijn de opdrachtgevers van Peter nu ook voor hoogwaardige video & film producties aan het juiste adres. Meerdere keren is hij onderscheiden voor zijn werk.

Bijzondere mensen in de krant, te zien bij de Kunstuitleen.

”Waar is de brand? Hoe heeft dat ongeluk kunnen gebeuren? Alweer een rechtszaak tegen het nieuwe stadhuis op Willemsoord? Wat voor moois bouwt Woningstichting in het stadshart? En in welke politieke partij vechten ze elkaar nu weer de tent uit?

Het Noordhollands Dagblad staat dagelijks vol met het laatste nieuws. Maar er is zoveel meer dan dat. De wereld zit vol bijzondere mensen, met een bijzonder verhaal.” aldus Marten Visser.
Fotograaf Peter van Aalst en verslaggever Marten Visser zoeken ze graag op om hun verhaal in woord en beeld vast te leggen. Een overzicht is nu te zien bij de Kunstuitleen.

Peter van Aalst KU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorgen om onze Lange Jaap, te zien bij Restaurant Kunst en Kitchen.

Het icoon van Den Helder en vooral van Huisduinen. Vuurtoren Lange Jaap is waarschijnlijk het meest gefotografeerde object van de marinestad. Toch komt een nieuwsfotograaf er niet heel vaak. De vuurtoren is zo vertrouwd, hoort zo bij het meubilair van Den Helder, dat hij normaal gesproken eigenlijk zelden nieuws is. En dus gaat er wel eens een jaartje voorbij dat de fotograaf van de krant niet naar de Huisduiner polder wordt gestuurd om een foto van de Lange Jaap te maken

Dat verandert allemaal in september 2021. Dan komt het alarmerende bericht dat de vuurtoren er zo slecht aan toe is dat hij bij een pittige storm zelfs om zou kunnen vallen. Rondom de vuurtoren wordt zelfs een gebied afgezet, inclusief de doorgaande weg onder de dijk. Landelijk nieuws en in de weken, maanden daarna blijft de krakkemikkige staat van de Lange Jaap het nieuws domineren. En dus is er weer behoefte aan foto’s van de vuurtoren. Die is en blijft een dankbaar object om te fotograferen, zoals ook uit deze serie blijkt.


vuurtoren peter van aalst