Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Noah Valentyn

16 februari 2022

Nieuw in de collectie

Crying boys

Een van de meest diepgewortelde ideeën over mannelijkheid is dat mannen niet huilen. Dat was in de middeleeuwen wel anders. Toen werd er heel wat af gehuild. Het was voor mannen heel normaal om in het openbaar hun tranen de vrije loop te laten. Dwalend door diverse vertrekken van het middeleeuwse kasteel kom je de portretten van Noah Valentyn tegen. Moderne jonge mannen met verschillende achtergronden die met hun tranen de echtheid van een mens laten zien

bron: fotoexpositie.nl

Noah Valentyn (Amsterdam, 1986) is een Nederlandse acteur, geboren en getogen in Amsterdam. Hij ging naar de Jeugd theaterschool Rabarber, met medestudenten als Georgina Verbaan. Na de middelbare school studeerde hij aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Valentyn speelde de hoofdrol in theaterstukken en in films als ‘Het Schnitzelparadijs’ en speelde in populaire tv-series als ‘Goudkunst’, ‘Gooische vrouwen’ en ‘Goede Tijden Slechte Tijden’.

In 2008 verhuisde Valentyn naar New York om zich verder te ontwikkelen en te scholen als fotograaf. Hij liep onder andere stage bij de studio van James Bidgood, die de belangrijke inspirator was voor fotografen zoals Pierre & Gilles en David LaChapelle’. Ook werkte hij bij Andy Warholl’s Interview Magazine. Valentyn werkte in New York verder als model en speelde in commercials en films.

Samen met Lyle Derek was hij de initiator en organisator van het wekelijkse ‘underground’ feest ‘Drop Out’ in New York. Verschillende bekende en onbekende bands en artiesten traden op tijdens deze populaire feesten, waaronder Debbie Harry (Blondie).

In 2012 verhuisde hij naar Los Angeles waar hij werkte en studeerde aan de Stella Adler Academy. Hij speelde de hoofdrol in ‘Priscilla’, een korte film door Raphael Chatelain. Hij werkte ook voor Randal Kleiser (‘Grease’, ‘Blue Lagoon’) als assistent bij verschillende projecten.

In 2014 Valentyn verhuisde hij terug naar New York en begon te werken aan zijn eigen korte film. Een project volledig geschoten op een IPhone, genaamd ‘Waiting for Pino’. In de tussentijd speelde Valentyn een rol in de Nederlandse film ‘Hartenstraat’, geregisseerd door Sanne Vogel.

In 2015 verhuisde hij terug naar Amsterdam om zijn eigen fotografie- en filmstudio op te zetten, genaamd DepartFrom. Een samenwerking met Alain-Celest de Buck. Vanuit de studio worden meerdere eigen projecten en opdrachten uitgewerkt.

Hij werkt voor projecten als “Who cares” en videoclips van Sjors van der Panne en Monique Cleman maar filmt ook documentaires (in samenwerking met onder anderen Sanne Vogel en Sipke Jan Bousema). In 2018 fotografeert hij de ambassadeurs van de Amsterdam Pride en gaat zijn regiedebuut ‘Waiting for Pino’ in première in het oude filmmuseum, tegenwoordig Vondel CS. Begin 2020 presenteert hij zijn fotoserie ‘Crying Boys’ (geïnspireerd op de bekende schilderijtjes van Bragolin) en krijgt hij ook als fotograaf landelijke bekendheid (artikelen: Het Parool, De Telegraaf, Noord Hollands Dagblad, Preview. Tv-interview: Tijd voor Max en Koffietijd/5 uur Live).

Daarnaast werkt hij als acteur.

bron wikipedia