Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Lezing Conceptueel Realisme in collectie ING

17 oktober 2009

dinsdag 24 november 19.00 uur in de Kunstuitleen/Kunsthal 52

Bijna dertig jaar geleden is ING in Nederland begonnen met het aanleggen van een collectie van hedendaagse Nederlandse figuratieve kunst. Kunst is niet alleen een essentieel onderdeel van de bedrijfsidentiteit van ING, maar kleurt bovendien de dagelijkse werkomgeving. ING en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De keuze voor figuratie vormt tot op de dag van vandaag de leidraad voor het verzamelbeleid.

Sanne ten Brink, werkzaam als conservator van de ING, komt dinsdag 24 november om 19.00 uur in de Kunstuitleen een lezing geven over conceptueel realisme. Op dit moment wordt een gedeelte van de ING-verzameling tentoongesteld in Kunsthal 52. Zij verklaart aan de hand van de tentoongestelde werken het hoe en waarom van de collectie.

De conceptuele kunst stroming ontstaat aan het eind van de jaren zestig. Centraal staat het idee als uitgangspunt voor een kunstwerk. De uitvoering is van ondergeschikt belang, kan soms per keer verschillen of zelfs geheel achterwege blijven. Een beschrijving geeft dan richtlijnen volgens welke de lezer zich het werk in gedachten kan voorstellen. Taal speelt een prominente rol in de conceptuele kunst.

Na de lezing is er tijd voor een drankje en heeft u de gelegenheid de tentoonstelling te bekijken en kunt u de Kunstuitleen bezichtigen. De toegang is gratis, maar wel graag reserveren, per email info@kunstuitleen-denhelder.nl of telefonisch 0223-615752.