Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

De Kunstuitleen tijdens Sail

19 mei 2023

Welkom bij Sail Den Helder! Tijdens dit evenement kunt u niet alleen genieten van de prachtige zeilschepen en de nautische sfeer, maar ook van de kunstwerken die bij De Kunstuitleen zijn tentoongesteld. Victor Hoefnagels en Katinka Krijgsman tonen hun werk, Dat mag u niet missen.

SAIL 2023, wat kunt u verwachten bij De Kunstuitleen?

– Een overzicht van werken van Katinka Krijgsman en Victor Hoefnagels 17 juni t/m 6 september.
– Een stand nabij Mindsz van de Kunstuitleen waar live geschilderd en getekend wordt door verschillende kunstenaars, ook is er een Sail-actie voor nieuwe abonnees.
-Een dependance bij Kunsthal45 met nautische werken.

Victor Hoefnagels, Golf
Katinka Krijgsman, Fish fresh from the sea

Actie!

Als u tijdens Sail abonnee wordt van De Kunstuitleen, bieden wij u de mogelijkheid om voor slechts 5,- per maand, voor de eerste 3 maanden een nautisch werk te lenen. U kunt vanaf dat moment genieten van de unieke kunstwerken in onze uitgebreide collectie.

De Kunstuitleen biedt u de mogelijkheid om uw huis in te richten met prachtige kunstwerken zonder dat u deze hoeft te kopen. U kunt de kunstwerken lenen voor een bepaalde periode en ze op uw  gemak thuis bewonderen. Zo biedt De Kunstuitleen u de mogelijkheid om regelmatig kunstwerken om te wisselen en om nieuwe kunstwerken te ontdekken.

Wij nodigen u uit om abonnee te worden van De Kunstuitleen. Vraag naar meer informatie over het lidmaatschap en de nautische werken die onze collectie rijk is.

Live schilderen en tekenen, bezoek onze Kunstuitleen kraam

Tijdens SAIL , 30 juni en 1 juli van 12.00-17.00 is er een kraam nabij Mindsz van de Kunstuitleen waar vier kunstenaars live schilderen en tekenen. Tevens zijn er cadeau artikelen en kleine kunstwerken te koop. Bezoek onze kraam. Geef uw ogen de kost!

Over de vier kunstenaars

Frits Smid, niet voor 1 gat te vangen. Beeldend kunstenaar, dichter, cartoonist bij het Noord-Hollands Dagblad
Een heel leven lang bezig met beeld en taal en de verhouding ertussen. Soms is beeld taal, en taal beeld. 
Tekenaar van LA BANDE DESSINÉ DE Drs.P, tien liederen van drs.P in stripvorm.
In wording, het beeldverhaal over Werner von Braun.

Frits Smid,Vis

Vanaf zijn jeugd heeft Dolf Middelhoff een band met Zandvoort. Aan de zomervakanties aldaar moet de levenslange verslaving aan zee en kust zijn te wijten. Een reis is niet helemaal ‘af’ wanneer die niet ergens langs een stukje kust voert. Eilanden hebben daarbij de grootste voorkeur: de Waddeneilanden, de Canarische eilanden, de Ierse, Schotse en Noorse eilanden, of nog verder noordelijk in de Atlantische Oceaan, tot Spitsbergen aan toe.

Als schilder werkt Dolf het liefst met olieverf; pasteus en snel, want wie buiten werkt, moet direct kunnen reageren op het wisselende licht. Hij werkt graag plein-air, beperkt van afmeting, maar in atelier ook op grote(ere) doeken. Naast olieverf werkt hij met pen en (gewassen) inkt, soms in combinatie met (gewassen) aquarelpotlood.

Dolf Middelhoff, Reflecties, Ijsselmeer

Rein de Vries is aan de rand van de stad opgegroeid en was al in zijn vroege jeugd met bootjes in de weer. Zijn eerste bootje bouwde hij toen hij 13 jaar was. Ook heeft hij altijd schepen getekend en natuurlijk diverse boten gehad. Tijdens een periode in zijn jeugd in Dokkum lag daar een prachtige houten sloep, die de voormalige reddingboot van Moddergat was geweest. Op dit moment vaart hij zelf niet meer in een zeilboot maar ook in zo’n blauw sloepje wat er wel wat op lijkt, maar dan een slagje kleiner. Het zeilen mist hij wel, maar door mooie zeilschepen te schilderen, voelt hij zich weer een beetje een zeiler. Zijn hart ligt nog steeds bij de zee, golven, branding, slikken en schepen.

Rein de Vries, Fregat in windkracht 12

Elke van Rooy
Fictie en realiteit maar ook ambitie en angst vloeien samen in het werk van Elke van Rooy (1970). Met diorama’s, sculpturen, installaties, collages en stuiterklei portretten bouwt zij de absurdistische verhalen na die zich in haar hoofd afspelen. Het werk van Elke is surrealistisch, kinderlijk, absurd en tegelijkertijd overtuigend, want je wil geloven in die vreemde wereld die ze creëert.

Elke van Rooy, Mac Swissy

Zondag 25 juni tot en met zondag 6 augustus Bootje,Bootje,Bootje

Wat staat er op de agenda bij Kunsthal 45

Sail 2023. Kunsthal 45 voelt nattigheid…

Zondag 25 juni: Opening, 15.00 uur
Zondag 16 juli: Rondleiding over deinende expositie en een oorlam, 15.00 uur.
Zondag 9 juli: Boekenmiddag, De zee als inspiratiebron, 15.00 uur
Woensdag 26 juli: Kinderactiviteit
Zondag 6 augustus: Finisoupe, 17.00 uur