zomersluiting

week 31,32 en 33 is de Kunstuitleen gesloten

Nieuw in de collectie

Foto-werken van Guda Koster

De Kunstuitleen is gesloten tussen Kerst en Oud en Nieuw

25 dec t/m 1 jan

Nieuw in de collectie

schilderijen van Monique Nieberg

Nieuw in de collectie

Typex’s Andy

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Nieuw in de collectie

schilderijen van Yvonne Zomerdijk

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

Kunstenaar van de maand: Rob Verkerk

04 november 2016

Interview met Rob Verkerk

Inge: ‘’Hoe kwam je op het idee om ‘een vaas die valt’ te schilderen?’’

Rob: ‘’Omdat ik vaak stillevens maak. De afgelopen jaren, kwam het weleens voor dat potjes of vazen van de tafel vielen omdat  terwijl ik aan het werk was ik de tafel aanstootte. Ik dacht toen aan het gestolde moment van een vaas die gaat vallen, alles is dan nog stil.

Toen besloot ik om dit moment te ensceneren. Als een maquette maakte ik een opstelling van een tafeltje met een fruitschaal of een vaasje, ik knoopte om een van de tafelpoten een touw, zette mijn camera op statief, trok de tafel omver en zo vielen de objecten en legde ik het vallen vast. Ik heb er overigens wel een kussen onder gelegd zodat de objecten een zachte landing maakten.

Achteraf kon ik een keuze maken van het meest geslaagde beeld. Ik heb de foto’s laten afdrukken bij een zeefdrukkerij en dit zijn ook werken geworden.

Ik heb een aantal schilderijen gemaakt met vallende objecten.’’

Inge: ‘’Waar ben je nu mee bezig?’’

Rob: ‘’Ik heb een hele tijd niets gedaan, de hele zomer. Dat komt weleens voor maar ik denk er nu over om een groep duiven te schilderen op een tafel. Ze bewegen en scharrelen een beetje.

Het gekste stilleven wat ik ooit gemaakt heb is een Goudse kaas met een viool erop maar die heb ik weer over geschilderd.

Inge: ‘’Vindt je dat dan achteraf niet jammer?’’

Rob: ‘’Nee hoor, ik kan hem zo weer opnieuw maken. Misschien doe ik dat maar het kan ook zijn dat  ik nog een veel beter idee krijg.’’

Archief kunstenaar van de maand.