Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Fotowedstrijd Kunstuitleen Den Helder / Kunsthal 52

19 augustus 2010

DEN HELDER – Verborgen Schoonheid is het thema van een fotowedstrijd waaraan alle Heldernaren, Julianadorpers en Huisduiners mee kunnen doen. Zet gebouwen, bruggen of andere bouwsels die u mooi vindt op de gevoelige plaat! De wedstrijd gaat uit van de Kunstuitleen die ook een expositie van de inzendingen gaat inrichten. Dit in het kader van Open Monumentendag van zaterdag 11 september. Voor de mooiste inzending is een prijs weggelegd.

“Den Helder heeft mooie wijken met bijzondere gebouwen. Niet iedereen is zich daarvan bewust”, zegt co?rdinator Georges Hanna van de Kunstuitleen. “We vragen daarom aan de Helderse bevolking mee te doen met Open Monumentendag door foto’s te maken van de Verborgen Schoonheid die de stad bezit. Fotografeer een gebouw, brug, object waarvan je denkt van ‘dat moet men toch gezien hebben, dit is voor mij verborgen schoonheid!’ ”

Jong en oud mag meedoen en de foto’s worden ge?xposeerd in de Kunstuitleen op Willemsoord. De bezoekers van de expositie geven vervolgens met stickers aan welke foto hen het meest aanspreekt. “Zo wordt duidelijk wat de winnende foto is”, legt Hanna uit.

Simon Krijnen
De publiekstentoonstelling loopt parallel met de expositie over het werk van Simon Krijnen (1859-1940). Georges Hanna: “Hij was een man die nadrukkelijk zijn sporen heeft nagelaten in Den Helder. Als ‘stadsarchitect’ ontwierp hij tal van gebouwen. Vele zijn gesloopt, maar er zijn er ook die nu als monument worden gekoesterd, zoals het pand van De Buuren van Pieck in de Koningstraat en de modezaak van Nypels in de Spoorstraat.”

Krijnen was ook betrokken bij de oprichting van Woningstichting Den Helder in 1910. Tuindorp is zijn schepping en trok destijds internationale belangstelling. Foto’s en bouwtekeningen op de tentoonstelling geven een indruk van Krijnens veelzijdigheid.

Spelregels
Tot 28 augustus aanstaande kunnen foto’s voor de wedstrijd van de Kunstuitleen ingezonden worden, in kleur of zwart wit. Het adres is: fotowedstrijd@kunstuitleen-denhelder.nl. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 september en de eerste prijs is een jaarabonnement van de Kunstuitleen.

De Kunstuitleen en Kunsthal 52 zijn gevestigd in gebouw 52 op Willemsoord. De openingstijden zijn woensdag t/m vrijdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 11 tot 15 uur en zondag van 13 tot 16 uur.

https://kunstuitleen-denhelder.nl
http://www.kunsthal52.nl