Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Fotoroute 2019

22 augustus 2019

Fotoroute 2019

Van 31 augustus t/m 12 oktober is er in de Kunstuitleen een tentoonstelling te zien van de fotografische werken van Jan Drent. Gelijktijdig zal er een foto expositie in de Kunsthal te zien zijn: ‘Gegeven Ruimte’, samengesteld door Jan Theun van Rees.

De fotowerken van Jan Drent

Jan Drent is bioloog. Hij is geïnteresseerd in hoe een actuele toestand gevormd wordt door onderliggende processen. Een toestand die je kan vastleggen met een momentopname.

Haalbaar herhaalbaar staat in de uitvoering voorop, hij blijft daarom dicht bij huis. Bijna dagelijks maakt hij nu sinds een aantal jaar vanaf enkele vaste standpunten bij hem in de buurt een foto. Deze foto’s stelt hij samen tot een collage op een manier die maakt dat je de seizoenen elkaar ziet opvolgen. Ook andere verandering of gebeurtenissen in de omgeving rond het onderwerp worden zichtbaar.
Het gaat hierbij niet om dat ene mooie plaatje, het individuele beeld is hierbij ondergeschikt.

De uitvoering van een dergelijk project dwingt je om te kijken en te ervaren wat er buiten gebeurt. Je gaat dingen zien die je anders waarschijnlijk had gemist, dat kunnen kleine dingen zijn maar bijvoorbeeld ook de uitbarsting van groen in het voorjaar. Tegelijkertijd is het eindeloos herhalen van het fotograferen van een zelfde onderwerp een oefening in de fotografie. Een oefening over hoe bepalend licht, lucht en wolken of soms mist zijn voor wat je ziet of niet ziet op een foto. Tenslotte volgt de puzzel hoe de beelden samen te voegen en deze te presenteren als één geheel.