Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Expositie, Yvonne Zomerdijk

09 oktober 2019

Yvonne Zomerdijk

Na circa tien jaar werkzaam te zijn geweest als grafisch ontwerper op diverse reclamebureaus is Yvonne Zomerdijk (1973) sinds 2006 fulltime beeldend kunstenaar. Haar atelier heeft ze in Studio O, een broedplaats voor creatieve ondernemers in haar woonplaats Beverwijk. 

In de kunst van Yvonne is onmiskenbaar haar achtergrond als illustrator aanwezig. Haar schilderijen zijn zorgvuldige ensceneringen van bij elkaar gezochte beeldelementen. Kleurrijk en vol humor vertellen ze een verhaal. Een bonte stoet van onder meer mensen met zwempakken, ballonnen, exotische en inheemse vogels, apen, een miereneter, kalkoenen op taarten, toekans in fruitschalen en bloemen in juist te kleine of te grote vazen bevolken het nog steeds groeiende oeuvre van Yvonne Zomerdijk.

Haar inspiratie haalt ze overal vandaan. Zowel beroemde kunstenaars als Hendrik Werkman, Georgia O’Keeffe en David Hockney, maar ook de wereld om haar heen en afbeeldingen uit encyclopedieën dienen als inspiratiebron voor haar drukbevolkte schilderijen.

Sinds haar opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam heeft ze een grote voorliefde voor grafiek ontwikkeld. Deze liefde voor grafische kunsten uit zich in haar kartondrukken, waarbij ze steeds op zoek is naar eenvoud en stilering.