Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

EXPOSITIE: Inge Koetzier van Hooff, Jowan Richie en Door Dogger

13 april 2017

Samen organiseren de Kunstuitleen en Windkracht 13 een expositie met werken van: Inge Koetzier van Hooff, Jowan Richie en Door Dogger. Op beide locaties is werk van hen te zien.

We zullen een aantal werken uit de expositie in de Kunstuitleen-collectie opnemen.

De opening is op zondag 23 april 2017 van 15.00 uur – 17.00 uur in
de Kunstuitleen, vanuit de Kunstuitleen lopen we gezamenlijk naar Windkracht 13 om daar verder te kijken. U bent allemaal van harte welkom!

Inge Koetzier van Hooff (1973) studeerde aan de HKU en UVA. Zij tekent en schildert, veelal portretten (ook in opdracht) van mensen, honden, bloemen en grote figuren op zeildoek. Ze woont en werkt afwisselend in Nederland (Schoorl) en Spanje (Lanzarote), waar zij ook modelteken sessies en tekenlessen geeft. Haar werk is aangekocht door musea en particulieren en regelmatig te zien op exposities en kunstmanifestaties in binnen- en buitenland. Tijdens deze expositie laat Inge onder meer haar tekeningen op zeildoek zien van muzikanten, politici en honden.

Jowan Richie (Amsterdam, 1979) groeide op in Antwerpen en Paramaribo om op 14 jarige leeftijd in Den Helder terecht te komen. Al jong raakte hij gefascineerd door muziek en in het bijzonder door gipsy jazz. Hij ruilde zijn studie om voor een leven als muzikant en ging op avontuur. Na tien jaar van straatoptredens, jazzfestivals, touren door Europa met een trio en een kwartet en een verhuizing naar Italië was Den Helder wederom de plek van thuiskomst, waarna hij voor het eerst serieuze interesse kreeg in fotografie. Dit leidde al gauw tot een fanatieke interesse waarbij alles wat los en vast zat werd gefotografeerd. Zijn aanvankelijk brede interesse werd steeds meer teruggebracht tot het maken van portretten. Er werd flink geëxperimenteerd met zelfportretten, straatportretten en naaktportretten. Tot de muziek weer zijn intrede deed door een vriend die hem benaderde om een concert te fotograferen. Zijn liefde voor licht, geluid én bijzondere portretten bleek de ideale voorwaarde voor het fotograferen van muzikanten. Een expositie van juist dit bijzondere werk klonk Jowan dan ook als muziek in de oren. Tijdens deze expositie krijgt de kijker een selectie van zijn werk met fascinerende portretten van muzikanten in actie te zien.

Door Dogger, geboren op Texel (1966), studeerde aan de Gerrit Rietveld academie in Amsterdam. Na haar studie keerde zij terug naar het eiland. Op het strand verzameld zij alles wat ze kan gebruiken om uiteenlopende beelden samen te stellen. Van portretten tot kleine objecten, van toevallige afval composities tot subtiele beeldhouwwerkjes. Dogger heeft voor elk onbeduidend stukje plastic een doel en een functie, elke prul kan zomaar een onmisbaar onderdeel van een kunstwerk worden. De rommel stelt haar in staat om los van de oorspronkelijke context opnieuw vorm te geven. Dat levert een bonte verzameling beelden op met allerlei verschillende karakters.