Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Expositie Danielle Orelio

17 oktober 2011

De van oorsprong Helderse Danielle Orelio exposeert vanaf 21 oktober haar bronzen in de Kunstuitleen van Den Helder. Zij beschouwt dit een beetje als een afscheid van haar geboorteplaats, waaruit zij als 20-jarige vrouw vertrok. Mooi detail is dat in de ruimte van de Kunstuitleen de oude spuitwerkplaats op de voormalige rijkswerf, vroeger ook haar vader, oom, grootvader en nog andere familieleden hebben gewerkt.

Den Helder is niet helemaal onbekend met haar werk, in1995 exposeerde zij in de Kunstliga aan de Weststraat met schilderijen en in de Van Galenbuurt staat een beeldje van Orelio, getiteld ?Twee kinderen in de wind?.

Na 20 jaar in Enschede te hebben gewoond en daarna ?20 jaar op een tjalk gewoond en gewerkt te hebben, heeft zij sinds 8 jaar haar stiel gevonden in Burgh-Haamstede te Zeeland, waar zij de 20 jaar ook hoopt vol te maken.

Al ruim 40 jaar is Danielle Orelio verdiept in de materie van het brons. Het thema van de tentoonstelling, ?Water en tegenwind? is haar op het lijf geschreven. Als Helderse in den vreemde merkt zij dat wind en waaigat de associaties zijn die men bij Den Helder heeft. Wind werd dus haar thema.

In de kunstuitleen laat zij nu een 15-tal ?bronzen zien met Wind-Water-Vogels en Vissen als onderwerp.

De tentoonstelling duurt tot 4 december en wordt vrijdag 4 november ?om 19.30 uur officieel geopend.

schelleeevis