Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Expositie, Anneke Peereboom

27 februari 2020

Vernissage tentoonstelling Anneke Peereboom

 

Zondag 8 maart om 15.00 uur zal de feestelijke opening van ”Blauw, Bleu, Blue” plaatsvinden, een tentoonstelling van het werk van Anneke Peereboom.
Een overzicht van haar werk is zowel in restaurant Kunst en Kitchen als bij de Kunstuitleen te zien.

Wat kunt u op deze dag verwachten?
Anneke Peereboom zal vertellen over de kleur blauw die een prominente rol vervult in de serie schilderijen waar zij de afgelopen jaren aan heeft gewerkt.
Een Drankje en een hapje uit de Egyptische keuken.
Muziek van ”Two Alley Rats”, een pact tussen Davor Visser (gitaar en zang) en Arnoud Deyll (Bluesharp, zang, percussie) die als duo op geheel eigen wijze een mix van acoustische rock en Folk spelen.

Iedereen is van harte welkom.

Graag vooraf reserveren via kunstenkitchen@icloud.com

 

Anneke Peereboom  woont en werkt in Amsterdam op het Zeeburgereiland. De nieuwe bebouwing op het eiland en de licht reflecties in het Ij zijn voor haar belangrijke gegevens die terug keren in haar werk. De schilderijen die Peereboom zal exposeren zijn het resultaat van een langdurig proces. Schilderen, overwegen, toevoegen en weer wegnemen leiden uiteindelijk tot gelaagde composities.

In de jaren 70 studeerde Peereboom aan de Rietveld academie afdeling grafisch ontwerpen. Later volgen de lerarenopleiding, tekenen/schilderen en ’s avonds de Rijksacademie.

”Tijdens het werkproces strijden letters, cijfers, sjablonen en abstracte vormen om mijn aandacht. Ik dwing en componeer deze elementen tot een  samenhang met een nieuwe betekenis.”

blauw, de lucht, zweven door de blauwe verten met de blauwe kiekendief, de blauwe reiger, de blauwborst en de blauwmees of de grote blauwe vogels van onze KLM, of blauw, de zee, zwalken over de blauwe golven, the blue desert, de blauwe woestijn achter de patrijspoorten, varen over alle kaarten van de Atlas van Blaeu, benedendeks de matrozen, rokend tot het blauw ziet in het ruim, ach, er is er één met een blauw oog, ze hebben opnieuw een blauwtje gelopen bij de mooie meisjes met de afgeknipte blauwe spijkerbroekjes en de pauwblauwe bloesjes en daarom moeten ze met blue balls het zeegat uit, in een blauwgeruite kiel naar verre oorden, naar de Blauwe Nijl en de Côte d’Azur, naar de blauwe rotsen van Tafraout, naar de blauwe moskee van Istanboel, naar de blauwe vinvissen in het peilloos diepe water of naar ons Indië, zoals eens Blauwe Toon, een van De Jantjes met de blauwe braniekraag, au fond een jongen met blauw bloed, geen aanhanger van de blauwe knoop, maar een knaap die zich blauw betaalde aan jenever en die bont en blauw geslagen werd door de arm der wet, het blauw op straat, om platzak af te reizen naar verre streken onder de tropenhemel waar de rood-wit-blauwe vlag nog wapperde, om tenslotte roemloos te verschwinden ins Blaue hinein, kijk kijk, de maan is blauw, geef op die blauwe Gauloises, schenk nog eens in die Blue Caracao, schiet op, weg met die blauwe Spa, dit is het uur van de verhalen, het blauwe licht, de blauwe bergen, het meisje met de blauwe haren, de dwergen zoekend naar lapis lazuli en blauwe saffieren, de rabauw Blauwbaard, en geef op, die gitaar: my blue heaven, bleu bleu l’amour est bleu, blauw, blauw blauw, keer ik terug naar jou, ich hol dir vom himmel das Blau, nel blu dipinto di blu, can white man even sing the blues, oh yes he can, but can blue man even sing the whites, laat het blauwblauw, zing of schilder, schilder het stilleven met het Delfts blauw, de blauwe korenbloemen en de blauwschimmelkaas, schilder de blauwe druifjes en de blauwe regen, schilder met Pruisisch blauw of Saksisch blauw, schilder de blauwdruk van het geluk, blauw, blauw als gentianen en vergeet-mij-nietjes, blauw als smurfen, blauw als maandagen,  blauw als de nachtjapon van Onze Lieve Vrouw, blauw als de lucht, blauw, blauw als de hemel, blauw (Ivo de Wijs, Blauwburgwal 22, Blauwhuis)

Laten we de brug afgaan

Alles valt, alles stijgt
Boogie Woogie ademloos
lucht en licht
verbindingen
samenspannend
draaiend als een
levend organisme
naar het water
er is nog hoop
hopsakee

Gedicht, Leonore Hatt ©