Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Expositie: Anita Mandemaker en Co van Gasteren

05 april 2018

EXPOSITIE

Samen organiseren de Kunstuitleen en Windkracht 13 een expositie waarin een overzicht wordt getoond van het werk van Anita Mandemaker en Co van Gasteren
De opening vindt plaats op
zondag 22 april 2018 vanaf 15.30 in Windkracht 13, vanuit Windkracht 13 lopen we gezamenlijk naar de Kunstuitleen om daar verder te kijken.
De tentoonstelling is te zien t/m 1 juli 2018.

U bent allemaal van harte welkom!

openingstijden Windkracht 13 Vrijdag t/m zondag 13.00-17.00 uur en op afspraak

Anita Mandemaker

(Geboren te Eindhoven 1959 – woont en werkt in Den Helder)

‘Eind jaren ’70  was abstract werken het meest gangbare op de academies, al kwam de figuratieve schilderkunst weer opzetten. Mijn hele academietijd heb ik abstract gewerkt. Zodra ik was afgestudeerd, heb ik kleine schetsblokjes gekocht en ben ik alles gaan tekenen wat ik zag. Dit waarnemen vormde het uitgangspunt voor mijn schilderijen. Geleidelijk aan ben ik sjablonen gaan gebruiken, eerst in schilderijen en nu in hout. Dit geeft me een grote vrijheid en maakt het werken speelser. Mijn fascinatie voor objecten en mijn relatie daar mee, vindt hier zijn vorm’.

Co van Gasteren

 (geboren te Haarlem 1948 – woont en werkt in Alkmaar): 

‘Ik houd van het spelen met beeld, vorm en inhoud. De aanleiding kan van alles zijn: toevallige foto’s van het internet, kranten, tijdschriften enz., maar ook voorbeelden uit de kunst, films, muziek,  boeken, verhalen enz. Door combineren en associëren of het toevoegen van abstracties ontstaan er beelden met een nieuwe betekenis. Het mooiste is wanneer je jezelf kunt verrassen. Schilderen en tekenen is vaak een heel geploeter. Maar dan ineens gebeurt er iets. Soms, uit pure frustratie, veeg je iets weg of kras je een boze lijn.  Soms bouw je iets langzaam op zonder dat er werkelijk iets goeds ontstaat. Pas na eindeloze variaties op de vervolgstappen krijg je dan een ingeving, waardoor het hele ding ineens spanning krijgt. In mijn tekeningen verken ik de mogelijkheden. In mijn schilderijen moet alles kloppen’. 

Terug naar expositieoverzicht