Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

Dag van de Kunstuitleen

31 oktober 2011

In het eerste weekend van november, is er traditiegetrouw de Dag van de Kunstuitleen. Op ?zaterdag 5 november is iedereen van harte welkom in de kunstuitleen van 11.00-16.00 uur, Willemsoord 52a.

Er is de expositie Water&Tegenwind. De in Den Helder opgegroeide Danielle Orelio laat haar bronzen ?zien ?die ge?nspireerd zijn door wind en water, Gerda ten Thije ?maakt prachtige waterlandschappen, Desir? Haverkamp maakt keramische werken met water en vissen als onderwerp , en Anneke Peereboom heeft haar herinneringen aan een boottocht naar Colmar vastgelegd, Bas Coenegracht en Baukje Spaltro nemen de stedelijke omgeving als uitgangspunt. Piet Lont laat vissenstudies in olieverf zien plus een prachtige serie scootmobiels in houtsnede, getiteld ?de Scooterclub?.

Daarnaast is er ?een fototentoonstelling van pers-, documentaire en autonome fotografie Beleving 2011, waarbij de fotografen werk laten zien van het afgelopen jaar. Zij hebben een keuze gemaakt uit die werken die voor hen het jaar 2011 het meest vertegenwoordigen, die het beste weergeven wat 2011 voor hen betekend heeft. Dit kan op het persoonlijke vlak liggen maar ook in de actualiteit. Met o.a. Joost van den Broek, fotograaf van de Volkskrant.

 

  • Koffie en thee staan klaar
  • Veel nieuwe aanwinsten met o.a. werk van Peter de Rijcke, Corneille, Loes Plant, Ellen van Toor, Peter John Voormeij te ?zien en te reserveren.
  • Oudere werken uit de collectie worden met 50-75 % korting verkocht.
  • Voor leden is er 10% korting bij aankoop van een kunstwerk.
  • Tentoonstellingen te bezichtigen.
  • Voor kinderen van 6-12 is er van 13.00 ? 15.00 ?een workshop onder leiding van Jan Nijhof en Henk van Gerner.

 

Kunstuitleen op zoek naar jonge kunstenaars
Jonge kunstenaars zijn van harte welkom op zaterdag 5 november. Onder leiding van Henk van Gerner en Jan Nijhof kan ?er naar hartenlust worden geknipt, geplakt en getekend. Omdat het thema van de tentoonstelling wind en water is, willen Henk en Jan de mooiste boten, vuurtorens en vissen laten maken die je maar kunt bedenken. De leeftijd is van 6 tot 12, en het is verstandig om je van te voren aan te melden omdat er plaats is voor 20 kinderen. Bij de jongste is een begeleider gewenst. En natuurlijk is er drinken en iets lekkers want er zal hard gewerkt worden.

De workshop is van 13.00-15.00 uur in de kunstuitleen en is gratis. Aanmelden info@kunstuitleen-denhelder.nl.