Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

24 februari 2022

Ode aan het landschap

Het landschap is voor menig kunstenaar een onderwerp dat wordt onderzocht en uitgediept.In de Kunstuitleen collectie zijn talloze voorbeelden van landschapskunstwerken vertegenwoordigd.

Door de curatoren van Kunsthal45 zijn kunstwerken uit de Kunstuitleencollectie geselecteerd voor de tentoonstelling ’Ode aan het landschap’. Verschillende uitingsvormen zijn door hen tot een verrassend overzicht bij elkaar gebracht op drie locaties.
Zowel bij de Kunstuitleen als bij Restaurant Kunst en Kitchen en Kunsthal45 kunt u komen kijken naar de heel verschillende opvattingen van kunstenaars over landschap .

Kunsthal45 en de Kunstuitleen markeren met deze expositie tevens de toekomstige samenwerking op de nieuwe locatie aan de Beatrixstraat.

Donderdag 17 maart opent in Kunsthal 45 om 17.00 uur de expositie ‘Ode aan het Landschap’.

Tot slot, bij Kunsthal45 zal een hele wand gevuld worden met werk rond vuurtoren de Lange Jaap, ingezonden door Helderse kunstenaars, bedoeld als Ode aan dit belangrijk landschappelijk en maritiem icoon van Den Helder.
De opening wordt verricht door Jan Roelofsen, ambassadeur van Huisduinen en voorvechter van de Lang Jaap.

‘Ode aan het Landschap’ is tot en met 27 maart te zien op de diverse locaties tijdens de openingstijden.

https://kunstuitleen-denhelder.nl/

Kunsthal 45


https://kunstenkitchen.nl/

 

De Kunstuitleen organiseert een Atelier bezoek aan kunstenaars Kees Vlietman en Monique Nieberg

Onlangs hebben Kees Vlietman en Monique Nieberg -Wie kent ze niet- een atelier aan de Vismarkt in Den Helder betrokken. De beide kunstenaars wonen in Amsterdam maar bezoeken al jaren geregeld Den Helder en zo is er een speciale band ontstaan met de stad. Al jarenlang worden de kunstwerken van beide heel graag geleend door veel abonnees. Daarom organiseert de Kunstuitleen in het kader van de tentoonstelling ”Ode aan het landschap” een atelierbezoek.

Het bezoek vindt plaats op zaterdag 26 maart om 16.00 uur aan de Vismarkt 3. Er is plaats voor 10 personen. abonnees krijgen gratis toegang en andere geïnteresseerden betalen 10 euro p.p. Mochten er veel aanmeldingen zijn, dan organiseren we nog een ronde. U wordt getrakteerd op koffie en iets lekkers.

Heeft u interesse? Schrijf u dan in via  info@kunstuitleen-denhelder.nl

Kees Vlietman
Mijn schilderijen gaan over landschappen. Het landschap zelf dat voortdurend veranderd en ook mijn kijk erop is wisselend. Van geabstraheerd tot impressionistisch, naturalistisch en gedetailleerd.
Na een lange periode het Franse en Noorse landschap ‘’en plein air’’ te hebben geschilderd, begon de Noordzee, de kust, het strand, steeds meer mijn voorkeur te krijgen. De weidsheid van het strand, het continu veranderen van het licht, de overgang van water en lucht, een eenzame wandelaar op zoek naar ruimte en schaarse stilte. Het is voor mij een
onuitputtelijke bron van inspiratie.

MONIQUE NIEBERG
Het landschap met name, zee, strand en duinen fascineren mij het meest. Hoewel ik niet echt een landschapsschilder ben, houd ik van de natuur. De strandtafereeltjes die ik in mijn atelier schilder gaan eigenlijk meer over de invloed die het landschap (zee en strand) heeft op de mens. Het mooie vind ik dat men de omgeving vergeet en dat ze bezig in een eigen ‘GEDOETJE’ en dat probeer ik dan te vangen in de strandtafereeltjes. De mens gespot op het strand.