Te koop bij De Kunstuitleen

draagbare meesterwerken

Nieuw in de collectie

werken van Piet Lont

Lijstenmakerij Mellema

Op zolder bij de Kunstuitleen

Workshop voor groep 1,2 en 3

Basisscholen maken kennis met de Kunstuitleen

Toffe peren!

ontwerp: Annettte Behrens en Carina Hesper

In onze winkel

Studio Roof

Schaaltjes

Ronald Boonacker

lijstenmakerij mellema

op zolder bij de Kunstuitleen

OUD-WERVIANEN TERUG OP DE WERF

11 augustus 2016

Sinds 2008 is de Kunstuitleen Den Helder gevestigd op de voormalige Rijkswerf Willemsoord in gebouw 52a, de voormalige schilderwerkplaats en kantine. Regelmatig komen er oud-Wervianen binnen met  herinneringen aan de tijd dat de werf nog volop in bedrijf was.

Nieuwsgierig geworden naar deze tijd ontstond het idee om een foto-expositie te maken met persoonlijke foto’s van Wervianen. Foto’s die zij hebben gemaakt van personeelsfeestjes, afscheid, lunchpauzes, jubilea of van het werk zelf.

Van alle kanten kwamen de foto’s naar ons toe, van plaatwerker tot hoofd personeelszaken. Houtwerkplaats, lichte plaatwerkerij, zeilmakerij, bewapening, bankwerkerij, touwslagerij, droogdok, administratie, ketelmakerij, elektrotechniek, smederij, sloepenwerkplaats, de COBI, schilderwerkplaats, leerlingen en hun examen, het vissen in de middagpauze, alle werkzaamheden zijn gefotografeerd en daardoor gelukkig bewaard gebleven.

Daarnaast zijn er veel foto’s van de jubilarissen, mede dankzij de heer Ben Mooiman, die zijn foto’s heeft uitgeleend voor deze expositie. Als laatste directeur van de Rijkswerf en nog steeds een frequent bezoeker van Willemsoord, zal de heer Mooiman de opening verrichten.

Dat de voormalige Rijkswerf noHendrik Bellinga, scheepsmakerg steeds leeft onder de Helderse bevolking blijkt uit de ruim vierhonderd foto’s die we hebben ontvangen.

Vele verhalen kwamen met de foto’s mee. Graag hadden we ook dit vast gelegd, maar daar was de tijd te beperkt voor. Wel willen we iedereen die zich namen of gebeurtenissen herinnert uitnodigen om de onderschriften bij de foto’s aan te vullen.

Vier beelden van Peter Bes, drie Wervianen en een Marineman, geven de tentoonstelling een extra dimensie.

De opening is zondag 28 augustus om 14.30, iedereen is van harte welkom.